Om te werken aan de doelen, wordt muziektherapie op verschillende manieren methodisch ingezet. Binnen de muziektherapie wordt er gebruik gemaakt van instrumenten die in principe iedereen kan bespelen. Er is dus geen kennis of ervaring nodig. Binnen Transitie en Trauma werken we zowel in groepsverband alsook individueel. Er wordt vanuit eigen doelen gekeken welke methode het meest passend is.

In de groepen werken we hoofdzakelijk met de methode muzieksculpturen. In een muzieksculptuur stel je met instrumenten een probleem of thema op. Dit is het vertrekpunt voor het onderzoeken en doorwerken hiervan. Het tot klinken brengen van de sculptuur geeft inzicht in wat er speelt (klinkt) en geeft mogelijkheden tot reflectie en het onderzoeken van veranderingen.

Binnen de individuele therapie wordt er, naast de muzieksculpturen, ook gewerkt met andere methodieken, welke passend zijn voor de gestelde doelen.

Wil je meer weten? Kijk dan op de website van NVVMT, de beroepsvereniging van muziektherapeuten in Nederland. (Linken voor meer informatie: https://www.nvvmt.nl/ )

0
0
Je bestelling
Je hebt nog niets besteldTerug naar cursusaanbod