Tension & Trauma Releasing Exercises

Datum: 26 okt I 2, 9, 16 nov I 7 dec

Dag en tijd: 5 donderdagavonden I 18.30 – 20.30 uur

Locatie: Dorpsstraat 26, 3941 JM Doorn

Kosten excl. 21 % btw

395,00

Op voorraad

TRE® Training

TRE (Tension & Trauma Releasing Exercises) is een lichaamsgerichte methode die helpt om diepliggende spierspanning, veroorzaakt door spanning, stress of trauma, los te laten. Door middel van een natuurlijk trilmechanisme in spier- en bindweefsel wordt spanning afgevoerd. Er zal weer ruimte komen voor herstel en veerkracht.

Velen kennen de spontane trillingen en bewegingen van het lichaam na een stressvolle gebeurtenis. We vinden het vaak lastig deze reacties te ervaren en proberen het te onderdrukken. Dr. David Berceli, de grondlegger van TRE, ontdekte dat deze trillingen juist belangrijk zijn om de spanning in het lichaam los te laten en zodoende de rust in het zenuwstelsel te herstellen.

Tijdens de TRE training doen we oefeningen waarbij we spieren licht activeren. Je gaat ervaren hoe je zenuwstelsel hierop reageert. We leren je bewuster te worden van de signalen van je lijf en hier gehoor aan te geven. De oefeningen wekken neurogene tremoren op. Dit spontane trillen is ontladen en dit kun je op ieder gewenst moment zelf stoppen. Zo hou je de regie over je eigen proces.

TRE heeft een positieve uitwerking op zowel fysiek, psychisch als emotioneel niveau. Het is een zelfhulptechniek voor jong en oud. Eenmaal goed aangeleerd, kun je de oefeningen thuis zelf doen.

In deze training leer je onder begeleiding van gecertificeerde TRE® providers (lid van TRE® Nederland) het TRE proces te ervaren op traumasensitieve wijze. José en Annemarije werken vanuit kennis van de polyvagaal theorie, zijn ervaringsdeskundig op het gebied van trauma en hebben veel ervaring in het werken met mensen met een psychische kwetsbaarheid.

Er zijn geen absolute contra-indicaties bekend voor het gebruik van TRE. Er zijn wel indicaties waarbij extra voorzichtigheid of specifieke begeleiding geboden is. Denk hierbij aan epilepsie, ernstige fysieke en/of psychische klachten, gebruik van (zware) medicatie en minder dan drie maanden zwanger. Overleg dan altijd eerst met ons.

Er is in deze training plaats voor maximaal acht deelnemers.

TRE providers

Annemarije Sjoerdsma, TRE provider, ademcoach en peer support facilitator. ‘Ieder mens bezit een zelfhelend vermogen. Maar je hoeft het niet alleen te doen. Ik heb zelf aan den lijve ondervonden hoe de sleutel voor ervaren, reguleren en het loslaten van (trauma)spanning in het lichaam zit. Eerst in co-regulatie, daarna zelf met alle vertrouwen in de wijsheid van het lichaam.’
Meer informatie: www.spanningloslaten.nl

 

 

José Löhr werkt op locatie en in haar praktijk voor TRE, Adem coaching, Kunstzinnig begeleiding en Persoonlijke retreats. ‘Ook ik heb de ervaring dat praten alleen niet genoeg is om te herstellen van spanning, stress en trauma. Juist de meer lichaamsgerichte methodes, waaronder TRE, helpen mij om gezond te blijven, te herstellen en mijn veerkracht op te bouwen.’
Meer informatie: www.joselohr.nl

Extra informatie

  • Locatie: Centrum voor Transitie – Dorpsstraat 26, 3941 JM Doorn
  • Data najaar 2023: donderdagen 26 oktober, 2, 9, 16 november & 7 december
  • Tijd: 18.30 – 20.30 uur
  • Kosten: € 395,- excl. 21% BTW

Als je aan de training gaat deelnemen, worden de kosten vooraf in rekening gebracht.
Let op: als je helaas een keertje ziek bent of niet kan, wordt dit niet in mindering wordt gebracht op het bedrag. Mocht één van de trainers ziek zijn, wordt vervanging geregeld of schuift de cursus in overleg een week op.

Tegemoetkoming in de kosten?

Wil je graag deelnemen aan een aanbod van TransitieLAB maar is het niet mogelijk vanwege je financiële situatie om de volledige kosten te betalen? Mail dan naar info@centrumvoortransitie.nl met wat jij wel kan betalen en of een tegemoetkoming vanuit ‘Vrienden van TransitieLAB’ mogelijk is.

0
0
Je bestelling
Je hebt nog niets besteldTerug naar cursusaanbod