Hazenbijeenkomsten: ervaringsgericht leren over DIS

Datum: Bijeenkomsten in mei 2023

Dag en tijd: Woensdagavond 24 mei 2023 van 19.00 – 21.30 uur

Locatie: Dorpsstraat 26, 3941 JM Doorn

Gegeven door: Christel Kraaij

Kosten excl. 21 % btw

149,00

Wil jij de complexe belevingswereld van mensen met DIS beter leren kennen en begrijpen? En wil je weten hoe je misbruik bespreekbaar kunt maken? Meld je dan aan voor de unieke en bijzondere bijeenkomsten van ‘Mijn naam is haas’.

Tijdens de bijeenkomst van 2,5 uur ervaar je de complexe belevingswereld van iemand met DIS. Dit wordt onderbouwd met actuele kennis over DIS.

TransitieLAB organiseert de bijeenkomst in samenwerking met JUDKA theatermakers. Theatermaker en ervaringsdeskundige Judith Bruynzeels heeft een audiovertelling en een interactief boek ontwikkeld voor hulpverleners. Via de koptelefoon worden de deelnemers de belevingswereld van iemand met DIS ingetrokken. Je ervaart hoe het is om je tot de werkelijkheid te verhouden als je een trauma met je meedraagt. Hierdoor krijg je inzicht in de interne dynamieken die spelen binnen zowel de luisteraar, als de verteller.

Het interactieve boek, dat je bij de bijeenkomst kunt aanschaffen voor €  39,99, is een veilige manier voor mensen met DIS om emoties te onderzoeken en emoties te delen. Het boek heeft geen logische volgorde, het nodigt uit tot nieuwsgierig zijn en op onderzoek uit te gaan. Het boek neemt je mee via taal en beeld en biedt een ingang om te kijken naar emoties die onder de oppervlakte kunnen spelen. Het leert je met een open blik de wereld van de delen te benaderen.

 

Dankzij een financiële ondersteuning van Agis Innovatiefonds kunnen wij de hazenbijeenkomsten aanbieden. 

 

 

Gegeven door:

Judith Bruynzeels, beeldend theatermaker / verteller/ ervaringsdeskundige.
Judith is de artistiek leider van JUDKA theatermakers. JUDKA maakt sociaal maatschappelijk theater op het snijvlak van verschillende kunst disciplines. Het project ‘Mijn naam is haas’ is door Judith bedacht en vormgegeven.
Ze is daarnaast trainer in Viewpoints. Een intuïtieve fysieke improvisatie training die de deelnemers ontvankelijk maakt om in het moment te blijven reageren op dat wat zich aandient.
Just Rijntjes, techniek audio / tekst begeleider / dramaturg
Just schrijft voor theater en andere media. Ook werkt hij als begeleider en dramaturg in de podiumkunsten. Naast zijn uitvoerende werk, ontwikkelt hij zich als adviseur en beleidsmaker in de culturele sector.

en Christel Kraaij, klinisch psycholoog/gespreksleider
Christel is klinisch psycholoog, psychodramatherapeut en directeur van TransitieLAB, onderdeel van Centrum voor Transitie. Ze werkt sinds 2008 met volwassenen die kampen met de gevolgen van (vroeg)kinderlijk trauma en geeft les aan de Rinogroep en bij CELEVT over fase 1 behandeling bij DIS.


 

Aanmelden:

De bijeenkomst wordt voor hulpverleners, maar ook voor naasten gehouden:

 

  • Voor hulpverleners:
    – Woensdagavond 24 mei 2023 van 19.00 – 21.30 uur.– Kosten €  149,00, exclusief BTW.
    – Voor studenten geldt een speciaal tarief van €  99,00, exclusief BTW.
    – Het bijbehorende boek wordt op de avond zelf uitgereikt.

 

 

Aanmelden voor de bijeenkomst gaat via de site van JUDKA Theatermakers. Je ontvangt via hen een bevestiging en de factuur.

 

0
0
Je bestelling
Je hebt nog niets besteldTerug naar cursusaanbod