Hazenbijeenkomsten: ervaringsgericht leren over DIS

Datum: 22 mei 2024 voor professionals en 19 juni 2024 voor naasten.

Dag en tijd: Woensdag I 19.00 – 21.30 uur

Locatie: Dorpsstraat 26, 3941 JM Doorn

Gegeven door: Christel Kraaij

Kosten excl. 21 % btw

123,00

Wil jij de complexe belevingswereld van mensen met DIS beter leren kennen en begrijpen? En wil je weten hoe je misbruik bespreekbaar kunt maken? Meld je dan aan voor de unieke en bijzondere bijeenkomsten van ‘Mijn naam is haas’.

Tijdens de bijeenkomst van 2,5 uur ervaar je de complexe belevingswereld van iemand met DIS. Dit wordt onderbouwd met actuele kennis over DIS.

TransitieLAB organiseert de bijeenkomst in samenwerking met stichting Mijn naam is haas. Theatermaker en ervaringsdeskundige Judith Bruynzeels heeft een audiovertelling en een interactief boek ontwikkeld voor hulpverleners. Via de koptelefoon worden de deelnemers de belevingswereld van iemand met DIS ingetrokken. Je ervaart hoe het is om je tot de werkelijkheid te verhouden als je een trauma met je meedraagt. Hierdoor krijg je inzicht in de interne dynamieken die spelen binnen zowel de luisteraar, als de verteller.

Het interactieve boek, dat je bij de bijeenkomst kunt aanschaffen voor €  39,99, is een veilige manier voor mensen met DIS om emoties te onderzoeken en emoties te delen. Het boek heeft geen logische volgorde, het nodigt uit tot nieuwsgierig zijn en op onderzoek uit te gaan. Het boek neemt je mee via taal en beeld en biedt een ingang om te kijken naar emoties die onder de oppervlakte kunnen spelen. Het leert je met een open blik de wereld van de delen te benaderen.

 

Gegeven door:

Judith Bruynzeels, fysiek-beeldend theatermaker / verteller/ ervaringsdeskundige.
Judith is de artistiek leider van Mijn naam is haas. De projecten die Mijn naam is haas ontwikkelt en uitvoeren, verbeelden via poëzie, tekeningen en audioverhalen, de complexe gevolgen van trauma door het onzegbare invoelbaar te maken. Judith is daarnaast trainer in Viewpoints. Een intuïtieve fysieke improvisatie training die de deelnemers ontvankelijk maakt om in het moment te blijven reageren op dat wat zich aandient.
Just Rijntjes, techniek audio / tekst begeleider / dramaturg
Just schrijft voor theater en andere media. Ook werkt hij als begeleider en dramaturg in de podiumkunsten. Naast zijn uitvoerende werk, ontwikkelt hij zich als adviseur en beleidsmaker in de culturele sector.

en Christel Kraaij, klinisch psycholoog/gespreksleider
Christel is klinisch psycholoog, psychodramatherapeut en directeur van TransitieLAB, onderdeel van Centrum voor Transitie. Ze werkt sinds 2008 met volwassenen die kampen met de gevolgen van (vroeg)kinderlijk trauma en geeft les aan de Rinogroep en bij CELEVT over fase 1 behandeling bij DIS.


 

Aanmelden:

De bijeenkomst wordt voor hulpverleners, maar ook voor naasten gehouden:

 • Voor hulpverleners:
  – Woensdagavond 27 maart 2024 van 19.00 – 21.30 uur. (=vol)
  – Woensdagavond 22 mei 2024 van 19.00 – 21.30 uur.– Kosten voor professionals €  149,00, inclusief BTW (€  123,00 excl. BTW)
  – Voor studenten geldt een speciaal tarief van €  99,00, inclusief BTW.
  – Het bijbehorende boek is op de avond zelf verkrijgbaar.

 

 

 • Speciale Focusgroep
  Op zaterdagmiddag 18 mei (=vol) en zondagmiddag 9 juni a.s. (van 13.00 – 15.30 uur) is er een speciale Focusgroep in Doorn. Judith Bruijnzeels van Mijn naam is haas en Henriëtte Twilhaar van Caleidoscoop gaan graag in gesprek met mensen die dissociatieve problematiek hebben en/of met hun partner, familielid of vriend.  Ze willen met alle input Hazenbijeenkomsten graag nog geschikter maken voor lotgenoten en naasten. Ook is de bedoeling om tot een nieuwe vorm te kunnen komen waarbij Hazenbijeenkomsten aangeboden kunnen worden aan zorginstellingen en  aanverwante organisaties.  Wil je hier een bijdrage aan leveren? Wees van harte welkom! Via mijnnaamishaas.info kun je meer info lezen en je opgeven.

 

Aanmelden voor een van bovenstaande Hazenbijeenkomsten gaat via de site van Mijn naam is haas. Je ontvangt via hen een bevestiging en de (eventuele) factuur.

0
0
Je bestelling
Je hebt nog niets besteldTerug naar cursusaanbod