Hazenbijeenkomsten: ervaringsgericht leren over DIS

Datum: Zaterdag 28 mei 2022 of woensdag 15 juni 2022

Dag en tijd: 28 mei van 14.00-16:30 uur of 15 juni van 19.00 tot 21.30 uur

Locatie: Dorpsstraat 26, 3941 JM Doorn

Gegeven door: Christel Kraaij

Kosten excl. 21 % btw

100,00

Wil jij de complexe belevingswereld van mensen met DIS beter leren kennen en begrijpen? En wil je weten hoe je misbruik bespreekbaar kunt maken? Meld je dan aan voor de unieke en bijzondere bijeenkomsten van ‘Mijn naam is haas’.

Tijdens de bijeenkomst van 2,5 uur ervaar je de complexe belevingswereld van iemand met DIS. Dit wordt onderbouwd met actuele kennis over DIS.

TransitieLAB organiseert de bijeenkomst in samenwerking met JUDKA theatermakers. Theatermaker en ervaringsdeskundige Judith Bruynzeels heeft een audiovertelling en een interactief boek ontwikkeld voor hulpverleners. Via de koptelefoon worden de deelnemers de belevingswereld van iemand met DIS ingetrokken. Je ervaart hoe het is om je tot de werkelijkheid te verhouden als je een trauma met je meedraagt. Hierdoor krijg je inzicht in de interne dynamieken die spelen binnen zowel de luisteraar, als de verteller.

Het interactieve boek is een veilige manier voor mensen met DIS om emoties te onderzoeken en emoties te delen. Het boek heeft geen logische volgorde, het nodigt uit tot nieuwsgierig zijn en op onderzoek uit te gaan. Het boek neemt je mee via taal en beeld en biedt een ingang om te kijken naar emoties die onder de oppervlakte kunnen spelen. Het leert je met een open blik de wereld van de delen te benaderen.

 

Dankzij een financiële ondersteuning van Agis Innovatiefonds kunnen wij deze training inclusief boek aanbieden. Het boek kost los €  39,95.

 

 

Gegeven door:

Thomas Boer, techniek audio / gespreksleider
Thomas heeft een achtergrond in het theater als acteur, regisseur en theatertechnicus. Hij geeft trainingen en coaching in organisaties op het gebied van communicatie.

Judith Bruynzeels, beeldend theatermaker / verteller/ ervaringsdeskundige.
Judith is de artistiek leider van JUDKA theatermakers. JUDKA maakt sociaal maatschappelijk theater op het snijvlak van verschillende kunst disciplines. Het project ‘Mijn naam is haas’ is door Judith bedacht en vormgegeven.
Ze is daarnaast trainer in Viewpoints. Een intuïtieve fysieke improvisatie training die de deelnemers ontvankelijk maakt om in het moment te blijven reageren op dat wat zich aandient.

en Christel Kraaij, klinisch psycholoog/gespreksleider
Christel is klinisch psycholoog, psychodramatherapeut en directeur van TransitieLAB, onderdeel van Centrum voor Transitie. Ze werkt sinds 2008 met volwassenen die kampen met de gevolgen van (vroeg)kinderlijk trauma en geeft les aan de Rinogroep en bij CELEVT over fase 1 behandeling bij DIS.


 

Aanmelden:

  • De bijeenkomst wordt twee keer gehouden. Je kunt kiezen om er 28 mei of 15 juni bij te zijn.
  • Aanmelden voor de bijeenkomst gaat via de site van JUDKA Theatermakers. Je ontvangt via hen een bevestiging en de factuur.

 

0
    0
    Je bestelling
    Je hebt nog niets besteldTerug naar cursusaanbod