Holistische benadering van Yoga bij Trauma 

Datum: 18 maart 2023

Dag en tijd: zaterdag 18 maart 2023 van 09.00 – 16.00 uur

Locatie: Dorpsstraat 26, 3941 JM Doorn

Kosten excl. 21 % btw

199,00

Op voorraad

Dit is een introductiedag voor zorgprofessionals die affiniteit met yoga hebben en yoga beoefenen (elke vorm of richting yoga). Tijdens deze dag mag je yoga ervaren
geïnspireerd door de vrije natuur, moeiteloos, vanuit eigen kracht en krijg je ruimte om de intenties en doelen te onderzoeken in jouw eigen proces. Je leert meer over de essentie van yoga als geïntegreerd bio-psychosociaal-spiritual model. Je krijgt een introductie over hoe en waarom het zenuwstelsel reageert zoals het doet bij trauma, stress en mentale problematiek en vooral hoe yoga kan helpen een gevoel van veiligheid te creëren en daarmee het zenuwstelsel tot rust te brengen zodat herstel en balans zich kan manifesteren. Je zal een eenvoudige en korte practice aanleren die je op een compassievolle manier in je eigen leven en eventueel in dat van jouw cliënten kan integreren, gericht op het thema vertrouwen.

 

Dagindeling:
09.00 uur – ontvangst met een kopje thee
09.30 uur – start trainingsdag
11.00 uur – yoga beoefening (op mat of in stoel)
12.00 uur – nabespreking en integratie
13.00 uur – vegetarische lunch
14.15 uur – start middagprogramma met ontspannende oefening
14.30 uur – tools om mee te nemen
15.30 uur – ruimte voor vragen
16.00 uur – afsluiten

 

Gegeven door:
Anneke Sips is een Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige en werkt sinds 1998 in de psychiatrie. Ze is een van de eerste erkende yogatherapeuten (C-IAYT) in Nederland en oprichtster van ‘Network Yoga Therapy’. Anneke is internationaal trainer en spreker en bouwt bruggen op het gebied van yoga maar ook op het gebied van geestelijke gezondheid. Haar expertise is te vinden in toegepaste filosofie en yoga voor geestelijke gezondheid, met name trauma, stress gerelateerde klachten, rouw en verdriet, maar ook depressie en psychose.
Naast het zien van mensen in therapie sessies, ontwerpt en biedt ze Integrative Yoga Therapy-programma’s aan en leidt ze artsen en andere zorgprofessionals op om een ecosysteem van duurzame oplossingen voor gezondheid en welzijn te creëren.

Mocht je inhoudelijke (afstemmings)vragen hebben over de workshopdag, dan kun je contact opnemen met Anneke Sips via:
Website: networkyogatherapy.com
Telefoonnummer: (06) 18 78 68 83

 

 

Extra informatie

  • Locatie: Centrum voor Transitie – Dorpsstraat 26, 3941 JM Doorn
  • Datum: zaterdag 18 maart 2023
  • Tijd: 09.00 – 16.00 uur
  • Voor wie: professionals die yoga willen toepassen in therapie met cliënten
  • Kosten: € 199,- excl. 21% BTW

 

Tegemoetkoming in de kosten?

Wil je graag deelnemen aan een aanbod van TransitieLAB maar is het niet mogelijk vanwege je financiële situatie om de volledige kosten te betalen? Mail dan naar info@centrumvoortransitie.nl met wat jij wel kan betalen en of een tegemoetkoming vanuit ‘Vrienden van TransitieLAB’ mogelijk is.

0
0
Je bestelling
Je hebt nog niets besteldTerug naar cursusaanbod