Ervaringsgerichte lezing: introductie in de polyvagaaltheorie

Datum: 29 februari 2024

Dag en tijd: Donderdag | 20.00 – 21.30 uur

Locatie: Centrum voor Transitie I Dorpsstraat 26 I Doorn

Kosten excl. 21 % btw

25,0040,00

De polyvagaal theorie, gebaseerd op het gedachtengoed van Stephen Porges, wordt ook wel “de wetenschap van je veilig voelen” genoemd. De polyvagaal theorie geeft inzicht in de veranderingen die traumatische ervaringen teweegbrengen in het autonome zenuwstelsel. Ook verklaart het waarom mensen na een dergelijke ervaring zo moeilijk terugkeren naar een staat van rust en vertrouwen.

In deze ervaringsgerichte lezing maak je kennis met de polyvagaal theorie. Je ontwikkelt inzicht in de rol van het zenuwstelsel op het gevoel van veiligheid en verbonden zijn en leer je de verschillende staten van het autonome zenuwstelsel herkennen bij jezelf en de ander.

Gegeven door:

Ellie Lardenoije is psychotherapeut BIG en werkt met yoga en de adem op therapeutische basis. Naast haar werk in een GGZ-instelling is zijn verbonden als trainer aan Adempro, een opleidingsinstituut voor ademopleidingen.

 

 

Willemijn Noordhoff is psychiater en traumatherapeut. Ze is zeer enthousiast over lichaamsgerichte therapievormen en werkt veel met sensorimotor psychotherapie. Daarnaast past zij al lange tijd yoga toe in de GGZ en is zij docent in verschillende opleidingen.

 

Extra informatie:
  • Datum: Donderdag 29 februari 2024
  • Tijd: 20.00 – 21.30 uur
  • Professionals, behandelaren, cliënten en anders geïnteresseerden.
  • Kosten: Live op locatie: € 40,- excl. 21% BTW (incl. koffie/thee) I Online: € 25,- excl. 21% BTW
  • Locatie: Centrum voor Transitie I Dorpsstraat 26 I 3941 JM Doorn OF Online
0
0
Je bestelling
Je hebt nog niets besteldTerug naar cursusaanbod