Lezing ‘Eenzaamheid anders bekijken’

Datum: 26 september 2024

Dag en tijd: Donderdag I 20.00 – 21.30 uur

Locatie: Centrum voor Transitie I Dorpsstraat 26 I Doorn

Kosten excl. 21 % btw

25,0040,00

Bij de start in de Week tegen Eenzaamheid geeft Vera Vandervesse een lezing met haar persoonlijk verhaal over levensenergie – levenskunst – kunst en eenzaamheid.

Is kunst hét medicijn tegen eenzaamheid?

Is eenzaamheid het probleem of de manier waarop we het proberen te bannen uit onze samenleving? Vera groeide op in onveiligheid en dat is zacht uitgedrukt. Zich verbinden met anderen en vooral met zichzelf is altijd een struggle geweest. Toch was er altijd iets wat haar verlichting gaf en maakte dat ze niet opgaf. Want wat als we de verbinding juist zoeken in hetgeen wat gevoed wordt door eenzaamheid?! Kunst, creativiteit!

Verder gaat ze inhoudelijk in over wat eenzaamheid betekent. Hierin vertelt ze over wat eenzaamheid is en niet is, wat het doet met je gezondheid – fysiek en mentaal/geestelijk, wanneer maken we het gevoel van eenzaamheid voor het eerst mee, hoe belangrijk patronen zijn in ons leven,… dat heel veel hulp – activiteiten – wat geboden wordt, niet helpt om eenzaamheid aan te pakken/op te lossen,….

Het is informatie wat geschikt is voor iedereen. Omdat iedereen wel eens last heeft van een gevoel van eenzaamheid, of het zo benoemt of anders. Wel is het zo dat 49% van de mensen te vaak last hebben van eenzaamheid en zo’n 11% heeft chronische last van eenzaamheid.

Gegeven door:

Vera Vandervesse is mijn naam, geboren in België en woon sinds eind 1991 in Nederland. Al 28 jaar samen met mijn Nederlandse partner.

Begin 1996 ging het lampje bij mij uit en werd ik vrij snel voor 100% afgeschreven. Mijn lichaam gaf het op na 30 jaar overleven ipv leven.

En nu bijna 30 jaar verder heb ik voor nu mijn pad gevonden. Het taboe doorbreken over eenzaamheid, mij inzetten voor een eenzaamheidsvriendelijke wereld en door middel van o.a. community art projecten de verbinding zoeken.

Extra informatie:
  • Datum: Donderdag 26 september 2024 – Week van de Eenzaamheid (verplaatst van do 28 maart 2024)
  • Tijd: 20.00 – 21.30 uur
  • Kosten: Live op locatie: € 40,- excl. 21% BTW (incl. koffie/thee) I Online: € 25,- excl. 21% BTW
  • Locatie: Centrum voor Transitie I Dorpsstraat 26 I 3941 JM Doorn OF Online
0
0
Je bestelling
Je hebt nog niets besteldTerug naar cursusaanbod