TRE voor zorgprofessionals

Datum: 18 | 25 april, 2 | 16 | 23 mei

Dag en tijd: 5 donderdagavonden I 19.00 – 21.00 uur

Locatie: Dorpsstraat 26, 3941 JM Doorn

Kosten excl. 21 % btw

395,00

Op voorraad

Heb je als zorgprofessional zelf een achtergrond met trauma of met ontwrichtende ervaringen? Kun je zelfzorg gebruiken voor je eigen zenuwstelsel en wil je een natuurlijke methode aanleren om spanning in je lichaam te kunnen ontladen?

TRE (Tension & Trauma Releasing Exercises) helpt om diepliggende spierspanning, veroorzaakt door spanning, stress of trauma, los te laten. Dat gebeurt via het lichaamseigen trilmechanisme in spier- en bindweefsel. Je kunt hierdoor meer verbinding gaan ervaren met je lichaam. Er kan weer ruimte komen voor ontspanning, herstel en veerkracht.

Eigen regie
Tijdens de TRE training doen we oefeningen waarbij we verschillende spiergroepen licht activeren. De oefeningen wekken neurogene tremoren op. Dit spontane trillen vanuit het middelpunt van het lichaam helpt om spanning te ontladen. Dit ontladen kun je op ieder gewenst moment zelf stoppen. Zo hou je de regie over je eigen proces.

TRE is bij uitstek gericht op het leren kennen en reguleren van je zenuwstelsel. Eenmaal goed aangeleerd, kun je TRE regelmatig toepassen. Het is een zelfhulpmethode. Hierdoor kun je beter met dagelijkse stress omgaan en/of aan meer diepere traumalagen werken.

Traumasensitief
In deze training leer je onder begeleiding van gecertificeerde TRE® providers (lid van TRE® Nederland) het TRE proces te ervaren op trauma sensitieve wijze. José en Annemarije werken vanuit kennis van de polyvagaal theorie, zijn ervaringsdeskundig op het gebied van trauma en hebben veel ervaring in het werken met mensen met een psychische kwetsbaarheid.

Tijdens de sessies wordt veel aandacht besteed aan zelfregulatie, co-regulatie, opbouwen van vertrouwen, intuïtie, ruimte voor zelfzorg en het aansluiten bij persoonlijke processen. Elke sessie begint met regulerende ademhalingsoefeningen waardoor je de invloed van de ademhaling op het zenuwstelsel kunt ervaren.

Herstellend vermogen
José en Annemarije gaan uit van de veerkracht en het herstellend vermogen in ieder mens. Hoewel bij sommige mensen met (complexe) trauma’s de relatie met hun lichaam niet makkelijk is, zijn ze vaak verrast over hoe ze de verbinding kunnen herstellen en spanning gedoseerd kunnen ontladen.

Wanneer voorzichtigheid?
Er zijn geen absolute contra-indicaties bekend voor het gebruik van TRE. Er zijn wel indicaties waarbij extra voorzichtigheid of specifieke begeleiding geboden is. Denk hierbij aan epilepsie, ernstige fysieke en/of psychische klachten, gebruik van (zware) medicatie en minder dan drie maanden zwanger. Overleg dan altijd eerst met ons.

Er is in deze training plaats voor maximaal acht deelnemers.

Bij twijfel of vragen kun je contact opnemen met José of Annemarije.
Gegeven door:

Annemarije Sjoerdsma, TRE provider, ademcoach en peer support facilitator. ‘Ieder mens bezit een zelfhelend vermogen. Maar je hoeft het niet alleen te doen. Ik heb zelf aan den lijve ondervonden hoe de sleutel voor ervaren, reguleren en het loslaten van (trauma)spanning in het lichaam zit. Eerst in co-regulatie, daarna zelf met alle vertrouwen in de wijsheid van het lichaam.’
Meer informatie: www.spanningloslaten.nl

 

José Löhr werkt op locatie en in haar praktijk voor TRE, Adem coaching, Kunstzinnig begeleiding en Persoonlijke retreats. ‘Ook ik heb de ervaring dat praten alleen niet genoeg is om te herstellen van spanning, stress en trauma. Juist de meer lichaamsgerichte methodes, waaronder TRE, helpen mij om gezond te blijven, te herstellen en mijn veerkracht op te bouwen.’
Meer informatie: www.joselohr.nl

Extra informatie
  • Locatie: Centrum voor Transitie – Dorpsstraat 26, 3941 JM Doorn
  • Data voorjaar 2024: donderdagen 18, 25 april, 2, 16 & 23 mei
  • Tijd: 19.00 – 21.00 uur
  • Kosten: € 395,- excl. 21% BTW
  • De cursus vindt doorgang bij minimaal 6 deelnemers

Tegemoetkoming in de kosten?

Wil je graag deelnemen aan een aanbod van TransitieLAB maar is het niet mogelijk vanwege je financiële situatie om de volledige kosten te betalen? Mail dan naar info@centrumvoortransitie.nl met wat jij wel kan betalen en of een tegemoetkoming vanuit ‘Vrienden van TransitieLAB’ mogelijk is.

0
0
Je bestelling
Je hebt nog niets besteldTerug naar cursusaanbod