Wat heb ik (niet) te bieden als professional aan seksueel misbruik overlevers

Datum: 24 september 222

Dag en tijd: Zaterdag 24 september 2022

Locatie: Dorpsstraat 26, 3941 JM Doorn

Gegeven door: Rineke van Setten

Kosten excl. 21 % btw

149,00

“Scholingen zijn vaak gericht op nieuwe theorieën, methodieken of werkvormen, maar is dat wat de cliënt verder brengt? Mogelijk is het veel meer hoe we iets aanbieden, wie wij zelf zijn en wat wij daarin als persoon en professional in het contact met de cliënt te bieden hebben.”

De workshopgever zal je vanuit theorie, videomateriaal, ervarings- en lichaamsgerichte oefeningen en haar eigen ervaringen meenemen in het thema. Belangrijke aandachtpunten in de behandeling en begeleiding van cliënten met een trauma en seksueel misbruik achtergrond komen naar voren. Daarnaast gaan we vooral ook actief aan de slag om je eigen puzzel te maken van je cliënt(en), jezelf als professional en de (focus) van de behandeling of begeleiding. Vanuit verschillende invalshoeken leer je van elkaar en ontdek je wat specifiek JIJ cliënten met een misbruik achtergrond te bieden hebt.

Aan de orde komt de specifieke impact van seksueel misbruik in de context van mogelijk meerdere traumatische ervaringen in iemands leven. Wat is herstel? Wat is je visie als behandelaar of begeleider vanuit jouw eigen levenservaring, opleiding en werkervaring en hoe vormt dat hoe jij de ander ziet? Wat doet het thema seksueel misbruik met jou? Hoe zorg je in je werk goed voor jezelf? In welke context werk je en welke invloed heeft dat op wat je wel/niet kan bieden aan de cliënt?

 

Gegeven door Rineke van Setten

Vanuit mijn eigen trauma achtergrond, onderzoek en werk als Dramatherapeut, Pessotherapeut en Developmental Transformations (DvT) graduate heb ik mij de afgelopen 7 jaar gespecialiseerd in de behandeling en begeleiding van cliënten met een seksueel misbruik achtergrond en zet ik mij in voor de verbetering van de traumahulpverlening. Samen met Klinisch Psycholoog Christel Kraaij heb ik het Centrum voor Transitie: voor traumasensitieve behandeling, begeleiding en ontwikkeling opgericht.


 

Extra informatie

  • Na aanmelding sturen we binnen zeven werkdagen een bevestiging van je aanmelding en een factuur.
  • Mocht de cursusdag van TransitieLAB onverhoopt niet doorgaan, dan krijg je het gehele bedrag uiteraard teruggestort.

 

Aanmeldformulier

Ik geef me graag op voor de workshop 'What do I (not) have to offer as professional to sexual abuse survivers' op 24 september 2022. Mijn gegevens zijn:
Factuur op naam van:
0
    0
    Je bestelling
    Je hebt nog niets besteldTerug naar cursusaanbod