Yoga en Trauma: de polyvagaal theorie in de praktijk 

Datum: 16 september 2023

Dag en tijd: Zaterdag 16 september 2023 van 09.00 – 16.00 uur

Locatie: Dorpsstraat 26, 3941 JM Doorn

Kosten excl. 21 % btw

199,00

Op voorraad

Een workshop voor zorgprofessionals die nieuwsgierig zijn naar hoe yoga én de polyvagaaltheorie een rol kunnen spelen in de spreekkamer. Er is een gevoel van welzijn en kracht dat voortkomt uit het leven met een zenuwstelsel dat flexibel reageert op de gewone – en soms buitengewone – uitdagingen die we elke dag tegenkomen, zeker wanneer we te maken hebben met de gevolgen van traumatische ervaringen.

In deze workshop leren we door middel van yoga te luisteren naar het ritme van het lichaam en af te stemmen op de belangrijke informatie die uw zenuwstelsel bevat. We oefenen lichaamsgericht te reguleren, wat verbinding in jezelf en de ander helpt bevorderen. Daarnaast gaan we ervaren hoe we door meditatie leren te reguleren en toegang te krijgen tot veiligheid in stilte. Je leert zo in de dag eenvoudige en korte practices die je op een compassievolle manier in je eigen leven kan integreren en kan toepassen in de praktijk in het werken met cliënten.

Aanbevolen lectuur Deb Dana, ‘De polyvagale theorie in therapie: het ritme van regulatie’ en de informatie van Beginner’s Guide (rhythmofregulation.com) .

 

Dagindeling:
09.00 uur – ontvangst met een kopje thee
09.30 uur – theorie en praktijk
11.00 uur – yoga beoefening
12.00 uur – nabespreking en integratie
13.00 uur – lunch
14.15 uur – start programma met ontspannende oefening
14.30 uur – tools om mee te nemen
15.30 uur – ruimte voor vragen
16.00 uur – afsluiten

 

Gegeven door:
Anneke Sips is een Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige en werkt sinds 1998 in de psychiatrie. Ze is een van de eerste erkende yogatherapeuten (C-IAYT) in Nederland en oprichtster van ‘Network Yoga Therapy’. Anneke is internationaal trainer en spreker en bouwt bruggen op het gebied van yoga maar ook op het gebied van geestelijke gezondheid. Haar expertise is te vinden in toegepaste filosofie en yoga voor geestelijke gezondheid, met name trauma, stress gerelateerde klachten, rouw en verdriet, maar ook depressie en psychose.
Naast het zien van mensen in therapie sessies, ontwerpt en biedt ze Integrative Yoga Therapy-programma’s aan en leidt ze artsen en andere zorgprofessionals op om een ecosysteem van duurzame oplossingen voor gezondheid en welzijn te creëren.

Mocht je inhoudelijke (afstemmings)vragen hebben over de workshopdag, dan kun je contact opnemen met Anneke Sips via:
Website: networkyogatherapy.com
Telefoonnummer: (06) 18 78 68 83

 

 

Extra informatie

  • Locatie: Centrum voor Transitie – Dorpsstraat 26, 3941 JM Doorn
  • Datum: zaterdag 16 september 2023
  • Tijd: 09.00 – 16.00 uur
  • Voor wie: professionals die yoga willen toepassen in therapie met cliënten
  • Kosten: € 199,- excl. 21% BTW

 

Tegemoetkoming in de kosten?

Wil je graag deelnemen aan een aanbod van TransitieLAB maar is het niet mogelijk vanwege je financiële situatie om de volledige kosten te betalen? Mail dan naar info@centrumvoortransitie.nl met wat jij wel kan betalen en of een tegemoetkoming vanuit ‘Vrienden van TransitieLAB’ mogelijk is.

0
0
Je bestelling
Je hebt nog niets besteldTerug naar cursusaanbod