Trainers

Christel Kraaij, Rineke van Setten en Anne Marsman organiseren in samenwerking met professionals, ervaringsdeskundigen, (ex)cliënten en andere inspirerende partners een divers aanbod voor je persoonlijke ontwikkeling of voor professionals. 

Zet jij je in op een gebied passend bij de visie van ons centrum en zou je willen samenwerken met het TransitieLAB, neem dan contact met ons op via: info@centrumvoortransitie.nl en laat weten welk aanbod je wil/kan bieden.

Christel Kraaij
Christel Kraaij

Directeur & klinisch psycholoog

Ik werk sinds 2008 met volwassenen die kampen met de gevolgen van vroegkinderlijk trauma. Wat mij verder brengt in mijn professionele en persoonlijke ontwikkeling, is gevoed worden en het voeden van anderen; intellectueel en ervaringsgericht leidend tot betekenisgeving.

Geïnspireerd worden en inspireren, in een veilige omgeving, waar open staan en bij jezelf blijven hand in hand gaan. Ik heb plezier in het delen van mijn kennis en ervaringen en ik heb mij voorgenomen om zelf altijd te blijven leren. De psychodrama-opleiding en de opleiding tot sensorimotor psychotherapeut zijn voor mij heel belangrijk en illustreren de combinatie van kennis en ervaren. 

Met TransitieLAB creëren we een plek waar je verhalen hoort, die verteld mogen worden, waar je zelf aan het woord mag en waar je aan de slag kan met allerlei (traumagerelateerde) thema’s. Een hele rijke ervaring!

Rineke van Setten
Rineke van Setten

Directeur & dramatherapeut, pessotherapeut en developmental transformations graduate

Toen Christel en mijn wegen kruisten, begonnen we met onze gedachten over Trauma en Transitie. In een later stadium kwam het idee van het TransitieLAB erbij en op dat moment voelde het voor mij echt kloppend.

Behandeling is heel belangrijk, maar geïnspireerd worden misschien nog wel des te meer. Door inspiratie wordt een kracht aangeboord, iets unieks van de persoon. In het werken met trauma zie ik dit ook steeds terug komen: men moet zichzelf hervinden, eigen drijfveren onderzoeken en inspiratie vinden, om in plaats van overleven een leven te gaan leiden wat voor diegene zelf waardevol is. 

In mijn werk ben ik dan ook regelmatig onder de indruk van mensen, in de moed en wijsheid die men verwerft door zo met zichzelf aan de slag gaan én dit zou meer gedeeld mogen worden!

Daarbij vond ik het belangrijk dat er een ontwikkelomgeving kwam, voor mensen met en zonder trauma, omdat het aanbod voor iedereen interessant kan zijn. Het TransitieLAB is er zo voor cliënten, professionals en anders geïnteresseerden voor inspiratie, kennisoverdracht en persoonlijke ontwikkeling, om vervolgens in het klein of groot weer een inspiratie voor anderen te kunnen zijn.

Anne Marsman

Psycholoog en wetenschapper

Je zou kunnen zeggen dat ik me niet eerder in mijn leven in zo’n fase van transitie heb bevonden als nu. Waar zowel mijn plek als functie lange tijd redelijk helder was, voelt het nu alsof ik terug moet naar de tekentafel en mijn pad opnieuw heb uit te stippelen.

 Je zou kunnen zeggen dat dat het effect is van mijn eigen ontwikkeling van de afgelopen jaren, die zich met name rondom het thema trauma heeft geconcentreerd. Iets waar ik persoonlijk meer ervaring mee heb dan me lief is, maar wat me tegelijkertijd ook vreselijk boeit, aantrekt en intrigeert. Als wetenschapper, als hulpverlener, maar bovenal gewoon als mens.
 
In de afgelopen twee jaar volgde ik zelf traumabehandeling, promoveerde ondertussen op onderzoek naar de langdurige impact van ingrijpende jeugdervaringen, zei gedag tegen twee plekken waar ik als psycholoog werkte, startte een opleiding tot lichaamsgericht traumatherapeut en nam het initiatief om aan een online platform over trauma te gaan bouwen. Nogal een intensieve tijd dus, maar ook wel exemplarisch voor wie ik ben, en hoe ik dingen doe. Het liefst van alles tegelijk, met een chronische behoefte aan dingen begrijpen en doorgronden, altijd nieuwsgierig, altijd op zoek. 
 
Dat ik in mijn huidige zoektocht naar wie ik wil zijn en wat ik in het leven wil doen het TransitieLAB heb gevonden, ervaar ik als een groot geschenk. Een initiatief waar mijn hart enorm gelukkig van wordt, waar mijn persoonlijke, professionele en wetenschappelijke kennis en ervaring kan samenkomen, en ik heel graag van betekenis voor wil zijn.
0
0
Je bestelling
Je hebt nog niets besteldTerug naar cursusaanbod